Van Gölü Havzası Turizm Derneği”

Kısa adı ( VAHATUDER )'dır

Derneğin merkezi Cumhuriyet Caddesi eski belediye sarayı altı no : 2 İPEKYOLU / VAN ’dır.

Amaç :

Van Gölü Havzası Turizm Derneğinin amacı, bölge işletmelerinin birliğini sağlayarak, bölgenin doğal, kültürel, tarihsel ve turizm değerleri ile zenginliklerini korumak ve geliştirmektir. Turizm bakımından doğal, tarihi, turistik ve arkeolojik vb diğer tüm turizm değerlerinin geniş ölçüde bir arada toplanmış olduğu Van Gölü havzasında, turizmin gelişmesi adına çalışmak ve her yönüyle turizm konusuna giren bütün meselelerle meşgul olmak amacı ile 01.10.2015'te kurulmuştur.

Dernek siyaset ile meşgul olmaz.

Fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve Mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan her gerçek ve tüzel kişi bu derneğe üye olma hakkına sahiptir. Ancak, yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması da gerekir. Onursal üyelik için bu koşul aranmaz.

Dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir.

Derneğin asıl üyeleri, derneğin kurucuları ile müracaatları üzerine yönetim kurulunca üyeliğe kabul edilen kişilerdir.

Derneğe maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanlar yönetim kurulu kararı ile onursal üye olarak kabul edilebilir.